Štampa

Завичајно удружење "Петровац" је слободно, нестраначко, невладино, и непрофитабилно добровољно удружење грађана.

Удружење је основано са циљем организованог дјеловања у пружању помоћи члановима удружења и другим грађанима у остваривању њихових права утврђених Уставом и Законом.

Циљеви Удружења су да

• на организован начин појединачну економску моћ, знање и способност сваког свог члана обједини у заједничком интересу свих својих чланова као и завичаја у цјелини,
  • кроз економске програме и удруживање средстава ради на развоју подручја Петровца,
  • његује обичаје, чува историјско и културно наслеђе и развија хумане и духовне вриједности и традицију завичаја,
  • организовањем културно-спортских активности и такмичења у традиционалним спортовима ради на зближавању и повезивању свих Петровчана,
  • брига и помоћ изразито сиромашним грађанима,
  • формирање базе података о грађанима Петровца,
  • сарађује са сродним организцијама и удружењима, у првом реду у Србији, Црној Гори, а и у дијаспори,
  • сарађује са државним органима и институцијама,
  • сарађује са невладиним организацијама,
  • Удружење се може бавити привредном дјелатношћу у складу са законом.

accutane online pharmacy over the counter

Имовину удружења чине добровољни прилози и поклони који имају новчану вриједност, финансијска средства из буџетских дотација и пореза, субвенција и уговора са физичким и правним лицима, хонорари, приход стечен путем остваривања циљева и активности Удружења, чланарина и остали приходи остварени законитим кориштењем имовине и средстава Удружења.

Удружење са својом имовином располаже у складу са Законом и овим Статутом.

Новчана средства и друга имовина Удружења ће се користити за рад Удружења и хуманитарне сврхе.

Управни одбор задужује и располаже новчаним средствима удружења и доноси одлуку о исплати удружења.

Рад удружења и његових органа је јаван.

ПРИЈАТЕЉИ УДРУЖЕЊА

nektar